De twee vlogen met een zogenoemd Cessna toestel
De twee vlogen met een zogenoemd Cessna toestel

Neergestorte fotograaf maakt het goed

Algemeen

BUSSUM - Het Bussumse slachtoffer van de crash met een Cessna vliegtuig, een week geleden boven de Noordzee, maakt het goed. De man, een fotograaf die luchtfoto's maakt, laat weten dat het goed gaat, maar dat het ongeluk nog erg door z'n hoofd spookt. De crash kostte de piloot van het toestel het leven. 

De Bussumse fotograaf laat weten een goede collega te hebben verloren. Het slachtoffer wordt geprezen om z'n kunde en omgang als persoon. De man wordt zaterdag gecremeerd.

Crash
Het toestel van de twee stortte een week geleden neer in zee. De Cessna was opgestegen vanaf de luchthaven van Den Helder om foto's te maken boven zee. Vanwege het weer werd besloten om eerder terug te keren. Daarna sloeg het noodlot toe. 

Vlak na de crash werd groot alarm geslagen. De Kustwacht kwam meteen met man en macht ter plaatse. De twee slachtoffers werden ver voor de kust van Egmond aan Zee gevonden. De Bussumer werd met de boot aan wal en daarna naar Amsterdam gebracht, de ander werd naar Den Helder gebracht en bleek al snel overleden. Er wordt nog een onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. 

Uit de krant