Bussumse sport van het weekend

Laatste duel levert BFC zege op

Met een afgetekende zege heeft BFC het voetbaljaar zondag goed afgesloten. De Bussumse promovendus won zonder al te veel problemen van Muiderberg: 3-1.

BFC was erop gebrand om ook het laatste duel naar de hand te zetten. Daarom begon de ploeg ook geconcentreerd aan het duel. Ook de tegenstander begon fel, waardoor het duel al snel aangenaam was voor de toeschouwers. Ondanks dat BFC meer aan de bal was en ook wat kansjes had, bleef de eerste helft doelpuntloos. Meteen na rust was het wel raak voor BFC. Jullian van der Lek reageerde attent op een fout van de tegenstander en werkte de bal tegen de touwen. De tegenstander probeerde vervolgens de aanval te zoeken, waardoor BFC kansen kreeg. Van der Lek kon één van de kansen promoveren tot tweede treffer. Aanvoerder Dico Knevel kon de derde Bussumse goal maken, waardoor het duel was gespeeld. Er kwam nog een tegentreffer voor BFC, maar een ommekeer bleef achterwege.

Geen play-offs voor hockeyers

Het wordt komend jaar nog een jaar eerste klasse voor de hockeyers van Gooische. De Bussumse ploeg maakte de laatste weken nog kans op deelname aan de play-offs, maar verspeelde afgelopen weekend punten tegen Leusden (3-3).

Doordat concurrent USHC wel won worden de Bussumers derde. Daarmee komt de ploeg net tekort om mee te doen aan de play-offs. Daarvoor moest het team tweede worden. Leusden zorgde zondag voor voldoende problemen aan de kant van de Bussumers. De veel lager geklasseerde tegenstander vocht voor wat het waard was en deed tot de laatste seconden mee om de punten. Het duel zelf was aangenaam voor de toeschouwers, met zes goals werden de mensen langs de kant vermaakt door de hockeyers.

DOC te sterk voor Argus

Zonder dat de tegenstander echt grote kansen kreeg heeft DOC zaterdag gewonnen van Argus. De Weesper korfballers konden geen potten breken, waardoor de Bussumers met 11-4 van het veld stapten. Vooral voor rust was DOC een stuk sterker. De Bussumers zetten Argus meteen onder druk. De Weespers hadden het geluk dat het afronden van de Bussumers nog ondermaats was. Toch stond het team na de eerste helft al op een 6-1 voorsprong, Argus kon slechts één keer scoren. Na de rust kon Argus met 3 doelpunten wat terugdoen, maar was de achterstand van de Weespers al te hoog geworden.

BHC na rust op stoom

BHC heeft zondag gewonnen van We Have. De Bussumse handballers waren met 14-19 te sterk voor Weespers. Voor rust speelden de Weespers nog goed en moest BHC aan de bak. We Have pakte nog voor de rust een voorsprong tegen BHC. Aanvallend stond de ploeg sterk te spelen, BHC kon daar amper een antwoord op geven. We Have gaf de voorsprong na rust weg en had veel problemen met het maken van doelpunten. BHC deed dat stukken beter en won zonder problemen.