Foto: Johan van der Geest
Foto: Johan van der Geest

Voetballers SDO naar play-offs

Algemeen Dossier: SDO gepromoveerd

BUSSUM - SDO kan gaan warmlopen voor de play-offs van komend weekend. De Bussumse voetballers pakten afgelopen weekend een punt tegen concurrent VSV (1-1), dat voldoende was voor een play-offplek.

Omdat er zowel voor VSV en SDO nog veel op het spel stond, was het duel tussen de twee teams ongemeen spannend. VSV was vooral de eerste fase van het duel het meest aan de bal, maar echt gevaar van de ploeg bleef achterwege. SDO kende wat problemen. Zo moest één van de spelers al na een half uur spelen naar de kant en faalde de ploeg met het nemen van een toegekende strafschop. Berry van 't Land werkte de bal vanaf elf meter naast de goal. Waar SDO problemen had, kon VSV vlak na rust wel de score openen. De tegenstander van de Bussumers kon een rebound van een hard schot achter doelman Rolf Hazelaar werken. Na enkele kansjes kon SDO al snel een tegentreffer produceren. Met een afgemeten lob kon Dennis de Loos de Bussumse goal maken. Daarna kreeg SDO zelfs nog kansen op meer. Zeno Peereboom maakte een goal, maar de treffer werd afgekeurd. Ook De Loos kreeg nog een grote kans.

Play-offs voetbalsters snel over
Met twee nederlagen hebben de voetbalsters van SDO geen potten kunnen breken op jacht naar de hoofdklasse. Na een eerste nederlaag op Hemelvaartsdag (1-6), was de ervaren hoofdklasser Berghuizen ook afgelopen weekend veel te sterk voor de Bussumers: 8-2. Ondanks de forse nederlaag toonde SDO wel veel vechtlust. Het team vocht voor elke bal. Met twee goals kon het team lang meedoen, maar daarna rechtte de hoofdklasser de rug en walste het team alsnog over de Bussumers heen. 

Uit de krant