Afbeelding

Bussumse bruidszaak voor volslanke dames

Algemeen

BUSSUM – Dat het voor dames met een maatje meer niet makkelijk is om een bruidsjurk te kopen, ondervond Evelien Vredeveldt toen ze twee jaar geleden zelf trouwde. De coupeuse was zo teleurgesteld over het aanbod dat ze besloot voor zichzelf te beginnen. Vanaf deze maand heeft ze daarom haar bruidsmodezaak EMB Fashion aan de Kapelstraat geopend.

Een jaar geleden begon Evelien vanuit huis met het maken van bruidsjurken voor volslanke dames. Ze merkte dat er vanuit het hele land vraag naar haar jurken is. "Ik kreeg hele positieve reacties, er gaat namelijk echt een wereld voor de volslanke bruid open." De zaak hangt vol met bruidsjurken die allemaal ontworpen zijn door Evelien zelf. De coupeuse kan alle modellen geheel naar de wensen van de bruid aanpassen. "Bruiden hebben vaak een beeld in hun hoofd van hoe ze er uit willen zien op hun trouwdag. Toch gaan ze 9 van de 10 keer met een andere jurk de deur uit. Als je de jurk aanpast, zie je pas het effect."

"Het is voor volslanke vrouwen extra belangrijk dat ze hun positieve punten benadrukken. Want ook een vrouw met maat 56 wil er slank uitzien. Dat effect bereik je door bijvoorbeeld het accent te leggen op het decolleté. Ik heb vele modellen om te passen, maar ook verschillende kleuren zoals wit, champagne, ivoor, zwart en rood. Ik adviseer bruiden om zes maanden voor hun huwelijk bij mij binnen te stappen."

Uit de krant