Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Ons Extra-magazine is weer verschenen

Algemeen

BUSSUM - In oktober bestaat Extra alweer één jaar! In een van de dagelijkse nieuwsbrieven schreven we al aan onze leden dat we zó blij zijn dat zij vertrouwen in ons hebben gesteld en lid zijn geworden! Zij krijgen als lid dagelijks veel meer artikelen - ook qua inhoud - onder ogen dan inwoners van Gooise Meren die hiertoe (nog) niet hebben besloten. Bovendien valt maandelijks Extra, ons fullcolourmagazine, bij hen op de mat.

Waarom hebben we Extra geïntroduceerd? Om door te kunnen gaan met het schrijven van nieuws over en in Gooise Meren; gratis en tegen betaling (Extra). Tijdens onze aanwezigheid op Bussum Cultureel waar wij onze Extra-tak hebben gepromoot, is gebleken dat lang niet iedereen bekend is met Extra en daardoor ons magazine ook niet kent. Bezoekers van de markt waren zeer positief verrast over dit hoogstaande fullcolourblad waar de lezer altijd de Zaterdagportretten in terugleest. We hebben er honderden weggegeven!

Kennismaken

In het vrijdag verschenen nummer kunt u onder meer kennismaken met Wouter Wormhoudt (56). Hij heeft misschien wel de mooiste werkplek in hartje Muiden. De sluiswachter werkt al sinds 1994 op de Groote Zeesluis in het vestingstadje en nog altijd maakt hij er dagelijks een gezellige boel van. Hij vertelt onder meer hoe de familiegeschiedenis zich herhaalt! Ook spraken we uitgebreid met ondernemer Dave Wiegert (48) uit Bussum. Hij dronk in het Amstel Hotel met Joe Cocker een glas whisky. En een andere celebrity - Maria Callas - heeft voor hem gezongen. Samen met zijn vrouw Ling-chun Chen runt hij alweer dertien jaar Stokjes en Lepel aan de Nassaustraat in Bussum. Hoe komen ze eigenlijk aan die bijzondere en unieke naam? De afgestudeerd patissier bakt de lekkerste taarten, is een heuse kunstverzamelaar, heeft zijn vader als beste vriend en was jarenlang hét gezicht van restaurant De Zeemeeuw in Muiderberg. En we interviewden een jonge, sportieve Bussumer: Ian Pennekamp. Amper twintig jaar oud, op weg naar een cum-laudebachelor en ook nog eens aan de top van de Nederlandse triatleten. Pennekamp timmert hard aan de weg en stond onlangs voor het eerst voor een wereldkampioenschap, in Canada. En stiekem droomt hij al verder, richting de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Best of...

In datzelfde magazine staat ook nog een flink aantal artikelen, een soort van best of... Bijvoorbeeld over Bij Bosshardt, een trefpunt in Bussum voor mensen die behoefte hebben aan een praatje, het interview met Rita Kop uit Muiden die op haar 45ste het roer omgooide en de ov-bereikbaarheid van buurtschap Crailo dat een miljoenenproject blijkt te zijn. Kortom, veel om naar uit te kijken!

Wilt u het Extra-magazine ook in handen krijgen? Word lid en ontvang het dan automatisch, of koop een los exemplaar bij Boekhandel Los (Bussum), Bruna Liebe (Bussum), De Bloementafel van Muiden (Muiden), Ruijsdael Op ‘t Hoekje (Naarden Vesting), supermarkt Spar van den Bosch (Muiderberg) en supermarkt Attent Sherpa (Naarden).

Uit de krant