Afbeelding

Magazijn opruimen? 6 tips voor een beter overzicht!

Advertorial

De zes fundamentele magazijnprocessen omvatten ontvangst, opslag, opslag, picken, verpakken en verzenden. Door deze zes processen te optimaliseren, kun je je magazijnactiviteiten stroomlijnen, kosten en fouten verminderen en een hoger perfect orderpercentage behalen. Ook kun je op deze manier een beter overzicht krijgen van je magazijn. 

Ontvangen

Het doel van het optimaliseren van het magazijnontvangstproces is het efficiënt en correct ontvangen van lading en het voorkomen van accumulatie bij de ontvangstdokken. Met oplossingen zoals elektrische pallettrucks en transportbanden kun je sneller en efficiënter vracht lossen en dokken vrijmaken. Bovendien automatiseren dimensioneerders het vastleggen van gewicht en afmetingen van pakketten en pallets om je ontvangstverwerking te versnellen en gecertificeerde metingen te verkrijgen. Hierbij kunnen identificatie labels gebruikt worden om een beter overzicht te krijgen.

Opbergen

Het doel van het optimaliseren van het opslagproces is om goederen voor opslag op een snelle, efficiënte en effectieve manier naar de meest optimale locatie te verplaatsen. Software zoals slotting- en ruimtebeheersystemen wijzen automatisch optimale ruimtes toe aan elke lading om een gestroomlijnd opslagproces en een maximaal gebruik van de ruimte mogelijk te maken. Bovendien sturen mobiele applicaties en apparaten de bedienden aan om vracht op de juiste locatie op te slaan.

Opslaan

Het optimaliseren van je opslagproces is alleen mogelijk als de juiste KPI’s goed worden bijgehouden. Met software die automatisch het gebruik van je magazijnopslag berekent en de juiste opslag-KPI’s bijhoudt, kun je bepalen hoe efficiënt elk aspect van je opslagproces is. Slotting-optimalisatiesystemen kunnen je ook helpen door te helpen bij de toewijzing van de beste opslaglocatie voor een bepaalde lading. Hier kunnen de producten van Nedelko bij helpen zodat je alles kunt labelen.

Picken

Een van de manieren om het pickproces te optimaliseren is het introduceren van de juiste technologieën. Technologieën zoals smartphones en wearables kunnen het orderverzamelproces stroomlijnen, omdat ze medewerkers in staat stellen om de orderverzamellijsten draadloos te bekijken, toegang te krijgen tot systemen in realtime en overal in het magazijn te scannen. Andere haalbare opties zijn het uitvoeren van een ABC-analyse om de lay-out van je magazijn te verbeteren, het selecteren van de juiste orderverzamelmethode en het gebruik van software om griffiers te begeleiden bij het correct uitvoeren van het orderverzamelproces.

Inpakken

Het optimaliseren van het inpakproces kan worden gedaan door software te gebruiken om mensen te begeleiden bij het uitvoeren van de taken. Op voorwaarde dat een verpakkingssysteem over alle benodigde gegevens beschikt, zoals afmetingen en gewicht, kan het systeem automatisch het type en de hoeveelheid verpakkingsmateriaal bepalen dat het artikel veilig houdt en de verpakkingskosten laag houdt.

Verzenden

Om het verzendproces te optimaliseren, is het van cruciaal belang om softwaresystemen te hebben om veel van de taken te stroomlijnen. Met systemen voor arbeidsbeheer kun je de juiste hoeveelheid middelen toewijzen om over- of ondertoewijzing te voorkomen. Met een mobiele applicatie en apparaat voor verzending heb je de juiste informatie bij de hand en in realtime om zendingen direct te verifiëren. En met laadsystemen beschik je over gidsen die duidelijk aangeven hoe je lading veilig en efficiënt kunt laden.

Uit de krant