Bussumse sport van het weekend

Vrouwen SDO houden kans op play-offs

De voetbalsters van SDO houden kans op deelname aan de play-offs. Afgelopen zondag won de ploeg met 0-4 van Zaandijk. Komend weekend worden de laatste duels gespeeld. Dan weet SDO of het mag meedoen aan de play-offs. SDO startte met wat problemen en werd in de eerste fase van de eerste helft onder druk gezet door de tegenstander. De ploeg kwam een paar keer goed weg. Pas halverwege de eerste helft kon SDO het spel overnemen en sloeg het toe. De ploeg kwam op voorsprong door twee treffers van Samantha Martinez Gion. Na de thee zette SDO goed door en was het een paar maatjes te groot voor de tegenstander. Met goede aanvallen zochten de Bussumers naar meer goals. Na een uur voetballen kon Iris Wagemaker de derde Bussumse treffer maken, Marceline Veen maakte de laatste goal.

Forse nederlaag hockeyers

Geen kansen zondag voor de hockeyers van Gooische. De Bussumse ploeg kon niet scoren tegen koploper Alkmaar. Ze verloren met 0-5. De Bussumse hockeyers probeerden van alles, maar kwamen tekort tegen het veel sterker spelende Alkmaar. De tegenstander, na zondag zeker van de eerste plaats, zette al snel druk en kon halverwege het duel een flinke marge op het scorebord zetten. De Bussumers staan na zondag nog steeds derde. De achterstand op de nummer twee USHC bedraagt nu 4 punten. De ploeg heeft nog twee duels te spelen. Komend weekend treffen de twee concurrenten elkaar.

Wel zege voor hockeydames

Waar de heren veel problemen hadden met Alkmaar, wonnen de dames wel. De Bussumse hockeysters waren zondag met 0-3 te sterk voor de lager geklasseerde tegenstander. De dames hadden geen grote problemen met Alkmaar en voerden al snel de boventoon. Doordat deze wedstrijd is gewonnen, hebben de hockeysters nog steeds alle kans om de play-offs te halen. Het team heeft evenveel punten als concurrent Amstelveen. Beide teams hebben nog twee wedstrijden te spelen.