Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Raad Gooise Meren gaat weer fysiek vergaderen

Politiek

GOOISE MEREN - De gemeenteraad in Gooise Meren bereidt zich voor op de eerste fysieke vergadering in de raadzaal op het stadhuis sinds vorig jaar april werd besloten om alle vergaderingen digitaal te laten plaatsvinden. Gezien de verruiming van de coronamaatregelen vindt de burgemeester het verantwoord om de raadsvergaderingen fysiek te organiseren.

Op woensdag 6 oktober staat de eerste vergadering gepland in de raadzaal op het stadhuis. De raadsleden nemen plaats in de raadzaal samen met de wethouder (de portefeuillehouder), ambtelijke ondersteuning, de voorzitter, de griffier en steunfractieleden. Het gemeentehuis is tijdens de vergaderingen niet toegankelijk voor pers en publiek, zij kunnen zoals gebruikelijk de raadsvergaderingen live volgen.

Dynamiek

Voor de dynamiek van het debat is het beter om de meningsvormende vergadering in fysieke vorm te organiseren. De digitale vorm leent zich hier minder voor. Beeldvormende gesprekken, oftewel de Politieke Avonden, blijven vooralsnog wel digitaal. Door de wisselende samenstelling en locatie van deze gesprekken waarbij inwoners en belangenorganisaties meespreken, is dit voorlopig de manier waarop de gemeenteraad in gesprek gaat.

De raadsvergadering is natuurlijk wel live te volgen via bestuur.gooisemeren.nl/live en via de Facebookpagina van de gemeenteraad van Gooise Meren: facebook.com/RaadGooiseMeren.

Uit de krant