Afbeelding

Gemeenteraad beveelt Henk Heijman aan als burgemeester

Algemeen

BUSSUM - De gemeenteraad heeft vanavond Henk Heijman aanbevolen als burgemeester van Bussum. Alle raadsleden stemden voor de komst van de CDA-bestuurder.

De CDA'er vervult momenteel het ambt van burgemeester van Oost Gelre, een gemeente met z'n 30.000 bewoners. De raad koos maandag voor Heijman omdat de bestuurder het best voldoet aan de normen van de eerder opgestelde profielschets. Zo geldt Heijman als een echte verbinder en heeft hij veel ervaring met regionale samenwerking en fusies. "Hij straalt passie, enthousiasme en ambitie uit. De heer Heijman is gemotiveerd om de nieuwe uitdaging als burgemeester in een andere streek aan te gaan. Overigens is hij eerder werkzaam geweest in deze streek, daardoor kent hij de regio goed", laat de gemeente weten.

Als alles volgens plan verloopt wordt Heijman op 2 juli geïnstalleerd. Voor het zover is moet hij eerst worden voorgedragen door de minister van Binnenlandse Zaken, de koning moet daar vervolgens mee akkoord gaan.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Brandweer Bussum verwijdert gevaarlijk grote tak boven voetbalveld 112 16 aug, 11:50
Afbeelding
Vandalisme regenboogzebrapad in het centrum van Bussum Algemeen 16 aug, 10:40
Afbeelding
Bruisende romance ‘Licorice Pizza’ draait bij Tindalvilla tijdens opening Bussum Cultureel Cultureel 16 aug, 09:11
Logo
Afbeelding
In Gooise Meren was het dit jaar één keer raak Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten Algemeen 16 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
In GRRU-gesprek met... vrijwilliger Lotte Spijker-Smallenburg ‘Groen maakt gelukkig’ Natuur en Milieu 16 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Einde Tweede Wereldoorlog ook in Hilversum herdacht ‘De verhalen moeten niet alleen verteld blijven worden, maar ook gehoord en begrepen’ Mensen 15 aug, 18:07
Afbeelding
Last onder dwangsom voor bekende fietsendief uit Gooise Meren 112 15 aug, 17:30
Afbeelding
Potje schaken op de Brink in Muiderberg Algemeen 15 aug, 14:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief