Afbeelding
Foto: PR

Introductie Sportplatform tijdens Sportcafé

Sport

GOOISE MEREN - Na een lange stilte - door de coronaperiode - heeft het Sportcafé (initiatief van Gooise Meren Beweegt) weer plaatsgevonden. Op deze avond kwamen ruim twintig sportverenigingen bij Tempo Atletiek Vereniging bij elkaar om te praten over welke thema’s er spelen bij verenigingen en hoe ze elkaar kunnen versterken. De avond was heel geschikt voor het uitwisselen van informatie, tips en ideeën.

Het Sportcafé stond in het teken van het introduceren van het Sportplatform. Dit is een initiatief uit het Lokaal Sportakkoord met als inzet de kennisdeling tussen sportverenigingen te stimuleren.

Op de avond waren bestuursleden van verenigingen uit Gooise Meren aanwezig; variërend van hockey, voetbal en tennis tot schaken, biljart en schaatsen. Een grote variëteit en ook veel verschillende gespreksonderwerpen. Gedurende de avond heeft iedere vereniging zich voorgesteld door te vertellen wat voor vereniging ze zijn, waar ze als vereniging trots op zijn en welke actuele thema’s er spelen. Zo kwamen er veel verschillende onderwerpen aan bod, zoals werving en behoud van (jeugd)leden, communicatie met leden, vrijwilligersbeleid en hoe om te gaan met de nieuwe coronamaatregelen.

Onder het genot van een drankje en sushi was er, tussen de voorstelrondes door, voor de verenigingen tijd om onderling met elkaar in gesprek te gaan. Dit heeft geleid tot een nuttige en gezellige avond. Een mooie start van het Sportplatform!

Gooise Meren Beweegt

Gooise Meren Beweegt bestaat uit Sportverenigingsondersteuners, Buurtsportcoaches en een Jongeren op Gezond Gewicht-regisseur. Zij ondersteunen en begeleiden sportaanbieders en bevorderen een gezonde leefstijl voor inwoners van de gemeente Gooise Meren. Daarbij staat regelmatig sporten en bewegen, gezond eten en drinken én buiten zijn met anderen centraal. Gooise Meren Beweegt vindt het belangrijk dat iedereen, jong en oud, op een positieve en motiverende wijze het plezier van sporten en bewegen, samen met anderen ervaart en zich bewust is van een gezonde leefstijl. Gooise Meren Beweegt is onderdeel van Sportfondsen Gooise Meren. Deze organisatie zet zich in voor een vitale omgeving. Zij gelooft in de kracht van bewegen en van mentale uitdaging en in het plezier om dit samen te doen. Ook JOGG Gooise Meren, Sportcentrum de Zandzee en diverse gymzalen in Bussum zijn onderdeel van Sportfondsen Gooise Meren.

Kijk voor meer informatie op de website: www.gooisemerenbeweegt.nl  

Uit de krant