Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Oud-burgemeester Rehwinkel even terug in Naarden

Algemeen

NAARDEN - Peter Rehwinkel, burgemeester van Naarden in de periode 2004-2009 en voormalig lid van de Tweede en Eerste Kamer, was vandaag even terug in Naarden. Bij ‘t Hoekje presenteerde hij zijn boek ‘Amalia’ en burgemeester Han ter Heegde nam het eerste exemplaar in ontvangst.

Prinses Amalia, de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, wordt komende december achttien jaar. ‘Er gaat veel voor haar veranderen”, staat er op de cover van ‘Amalia’. ‘De plicht roept en de onbezorgdheid van haar jeugd is voorbij. Voor iedere Nederlander is het bijzonder om meerderjarig te worden. Maar wat betekent dit bij een kroonprinses? Amalia moet haar vader opvolgen, maar kan ze eronderuit?’.

Staatsrechtelijk

Rehwinkel behandelt deze en andere staatsrechtelijke vragen. Vast en zeker gaat Amalia in de komende jaren studeren. Volgens de Oranjes mag ze nu nog van het leven genieten: ‘Later kan het niet meer’. Het Nederlandse koningshuis ligt onder vuur. Een gewoon salaris is voor een jonge prinses meer dan genoeg. Toch laat een kijkje achter de schermen - bijvoorbeeld bij de Raad van State - zien wat er van Amalia na haar achttiende wordt gevraagd. Nu al zijn degenen die de prinses meemaken van haar onder de indruk: ‘We hoeven niet te twijfelen aan de présence van onze toekomstige koningin’. Welke keuzes kan Amalia maken? Ook bij het kiezen van een partner? Dit boek geeft Nederlands eerste Prinses van Oranje, en al die anderen, antwoord.

Uit de krant