Afbeelding

5x de leukste plekjes in de Ardennen

Advertorial

Ga je jouw volgende vakantie doorbrengen in de Ardennen? Dit schitterende natuurgebied is niet voor niets een populaire bestemming voor jong en oud. Je kunt hier niet alleen prachtige wandelingen in de natuur maken, maar er zijn ook veel mooie en gezellige plekjes te vinden. Vanuit jouw Ardennen huisje kun je heel veel mooie locaties gaan bezoeken. Benieuwd naar de leukste plekjes in de Ardennen? Hier vind je de top 5!

1: Watervallen van Coo

De Watervallen van Coo zijn een unieke bezienswaardigheid in de Ardennen en erg leuk om te zien. Deze watervallen zijn 15 meter hoog en bevinden zich in het plaatsje Coo. Op zomeravonden wordt de waterval prachtig verlicht door de laatste zonnestralen: een echte must om te zien. Rondom de watervallen kun je volop leuke activiteiten ondernemen, zoals kajakken of midgetgolfen. Leuk voor kinderen: hier in de buurt vind je ook attractiepark Plopsa Coo.

2: La Roche en Ardenne

La Roche en Ardenne wordt ook wel gezien als een van de mooiste plaatsen in het hart van de Ardennen. De stad heeft een prachtig kasteel waar je naartoe kunt, maar het is ook heerlijk om hier een vakantiehuis te boeken, zodat je de omgeving op je gemak kunt gaan verkennen. Wandelen, fietsen en mountainbiken is heel goed mogelijk in deze omgeving!

3: Citadel van Dinant

De stad Dinant is een bezienswaardigheid op zich. De stad ligt aan het water en tegen een enorme rots: alleen dit al is een foto waard. Hier kun je een bezoek brengen aan de Citadel van Dinant, een prachtig bouwwerk bovenop de rots. Om het bezoek aan de Citadel nog wat leuker te maken, kun je hier per kabelbaan naartoe!

4: Spa

Het mooie Spa is een van de meest bekende dorpjes van de Ardennen. En dit komt vooral vanwege de naam: Spa is de plek waar het gelijknamige bronwater vandaan komt. Hier kun je een van de vele kuuroorden bezoeken, maar ook veel andere bezienswaardigheden, zoals de Abdij en St. Sebastiaanskerk in Stavelot. Ook de stad Malmedy ligt in de buurt van deze plaats en is een aanrader om te bezoeken. Voor wandelingen is de omgeving van Spa ook zeker een aanrader!

5: Val de Wanne

Val de Wanne is een hoger gelegen skigebied en speeltuin in één. In de winter is dit gebied zeer geliefd onder wintersporters. Maar in de zomer kun je hier volop leuke activiteiten ondernemen, zoals golfen, kleiduifschieten en meer. Voor kinderen een absolute must, maar ook voor volwassenen leuk om naartoe te gaan, het hele jaar door. 

Uit de krant