Afbeelding
Foto: IVN

IVN-paddenstoelenspeurtocht voor kinderen

Natuur en Milieu

BUSSUM - De herfst is begonnen en dan kunnen kinderen samen met IVN-gidsen speuren naar paddenstoelen en nog veel meer. Paddenstoelen: zo zie je er niet één, zo zijn er ineens heel veel. Oktober is dé paddenstoelenmaand. Als je weet waar je moet kijken dan gaat er een wereld voor je open. Gifgroen of knalrood, zacht of juist glibberig, eetbaar of giftig.

Op zondag 3 oktober organiseert IVN Gooi weer de jaarlijkse speurtocht naar paddenstoelen voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar in het Spanderswoud. “We starten tussen 11.00 en 14.00 uur op de speelweide naast de parkeerplaats bij restaurant Robert aan de Bussumergrintweg in Hilversum (op de grens met Bussum)”, laat een IVN-woordvoerder weten. De tocht duurt ongeveer twee uur en de kosten zijn 3 euro per kind. Begeleiders kunnen gratis mee.

Gemarkeerde tocht

In verband met corona is er een aantal wijzigingen qua opzet. “Na het succes van vorig jaar hebben we ook dit jaar gekozen voor een gemarkeerde tocht die je zelf kunt lopen (met je eigen samengestelde groep van maximaal 8 personen). Onderweg staan gidsen op bijzondere plekken en vertellen hierover of doen een opdracht met het groepje.” Na aanmelding via website ivn.nl/afdeling/gooi-en-omstreken krijgen de deelnemers een bevestiging en ruim voor 3 oktober een starttijd in het door jouw gekozen tijdvak

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door mensen de natuur te laten beleven. IVN laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is.

Uit de krant