Afbeelding
Foto: Pixabay

Gooise Meren controleert steekproefsgewijs op coronapas

Coronavirus

BUSSUM - De gemeente Gooise Meren gaat de Rijksregels coronapas per 25 september handhaven. De gemeente doet dat steekproefsgewijs, zoals dat ook in de horeca gebeurt bij de leeftijdscontrole (18 plus). Dat is conform de lijn zoals deze in de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek is afgesproken.  

Bij een eerste overtreding gaat een waarschuwing uit, bij een tweede volgt een boete. De gemeente handhaaft met name bij excessen en als uitbaters actief van te voren hebben aangegeven zich niet aan de regels te zullen houden. 

Handhaving vindt plaats door de boa’s. Zij passen deze werkzaamheden in in hun reguliere taken. “Bij eventuele drukte hebben we de mogelijkheid om extra handhaving/beveiliging in te huren, zoals de gemeente dat ook gedaan heeft op drukke zaterdagen in het centrum winkelgebied bij handhaving van de anderhalve meter-maatregel of zoals het extra toezicht afgelopen weekeinde bij het evenement Bussum Cultureel”, meldt een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren.

Burgemeester Han ter Heegde en wethouder economie Alexander Luijten hebben afgelopen vrijdag een gesprek gehad met horecaondernemers uit Gooise Meren over de maatregelen en de handhaving. “De sfeer van dit overleg was positief en constructief. Het algemene beeld is dat de horeca zich aan de opgelegde regels zal houden.”

Uit de krant