Afbeelding
Foto: PR

Dipje? Just do it: campagne om jongeren in dip van bank af te krijgen

Zorg

BUSSUM - Dipje? Just do it! is een project die de jongeren van STAD Gooi hebben opgezet. Ze gaan de jongeren stimuleren om te sporten op het moment dat ze zich slecht voelen. Om ze hiertoe aan te zetten komt er een promo-campagne. 

Deze heeft als doel om jongeren in contact te brengen met laagdrempelige, gratis sporten in de openbare ruimte waar je geen abonnement, lidmaatschap of afspraak voor nodig hebt. Op ieder moment van de dag, wanneer je het ook maar even nodig hebt, kun jij het dorp in om te gaan sporten en je beter te voelen.

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: PR

Het kan best eng zijn om, zonder enige ervaring, zomaar willekeurige oefeningen te doen op een calisthenicspark”, zegt een woordvoerder van STAD Gooi. “Maar door Dipje? Just do it kun je heel makkelijk en niet eng kennismaken met verschillende gratis buitensporten. De clinics worden gegeven op drie openbare sportplekken in Bussum: een basketbalveldje, het nieuwe calisthenicspark en het skatepark Park Zuid. De clinics worden gegeven door professionals en jongeren. Dat maakt het aantrekkelijk voor andere jongeren om ook te komen.”

Tijdens de clinics wordt rekening gehouden met verschillende niveau’s. “Zo kun je echt wat leren en leer je daarnaast ook anderen kennen waar je het eventueel op een ander moment nog een keer samen mee kunt doen. Na de clinics hoopt STAD dat jongeren sneller uit zichzelf gaan sporten, omdat ze met hen de eerste stap gezet hebben.”

Wil jij hier ook aan meedoen? Neem contact op via: redactie@stad-gooi.nl.

Uit de krant