Wie vindt het leuk om achter de bar te staan?
Wie vindt het leuk om achter de bar te staan? Foto: Patrick Siemons

Café van Filmhuis Bussum gaat weer open

Cultureel

BUSSUM - Goed nieuws: vanaf 25 september mag Filmhuis Bussum de volledige zaalcapaciteit weer benutten. “Ook is 1,5 meter afstand houden niet meer nodig én gaat ons café weer open”, juicht directeur Janine Beulink. 

“Wel zijn wij verplicht om van alle bezoekers van 13 jaar en ouder een geldig coronatoegangsbewijs te controleren.” Dit kan zijn:
- een vaccinatiebewijs dat aantoont dat je volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19;
- een negatieve coronatestuitslag die niet langer dan 24 uur oud is;
- een bewijs dat aantoont dat je kortgeleden hersteld bent van COVID-19.
Bij binnenkomst in het Filmhuis controleren medewerkers een van bovenstaande QR-codes via de CoronaCheck-app of van een officieel papieren bewijs. “Om te verifiëren of het coronatoegangsbewijs van jou is, kunnen we je ook naar je legitimatiebewijs vragen. Wij zien bij het scannen van de code alleen een groen of een rood ‘vinkje’: of je gevaccineerd, getest of immuun bent, blijft dus privé.” Voor vragen over de CoronaCheck-app: ga naar coronacheck.nl.

QR-code

Beulink hoopt dat de bezoekers samen met de Filmhuis-medewerkers ervoor zorgen dat de coronacheck soepel verloopt. “Houd daarvoor de QR-code alvast gereed bij binnenkomst. Het zal voor iedereen even wennen zijn en wat extra tijd kosten, kom daarom op tijd naar het Filmhuis (dat mag nu weer!), zodat we ruim de tijd hebben om iedereen te controleren en in de zaal te laten plaatsnemen.”

Vanaf zaterdag 25 september is er dus weer volop ruimte om de mooiste films bij het Filmhuis Bussum te komen kijken én om na te praten onder het genot van een drankje. “Eindelijk krijgen we weer de reuring die we zo gemist hebben. Wij kijken er enorm naar uit!” Vanwege de uitbreiding van de openingstijden en mogelijkheden is het Filmhuis Bussum op zoek naar nieuwe medewerkers, met name publieksmedewerkers en mensen voor achter de bar worden gezocht.
Beulink: “Deze week draaien we maar liefst vier nieuwe films: ‘Hermitage The Power of Art’, ‘Un Triomphe’, ‘Beginning’ en ‘Kuessipan’. En alsof dat nog niet genoeg is, vertonen wij ook nog de special ‘Oasis Knebworth 1996’ én kun je diverse films die gedurende het Nederlands Film Festival in première gaan, op hetzelfde moment bij ons bijwonen.”

Vanaf 25 september is de kassa dagelijks geopend van 18.00 tot 21.30 uur. Online kaarten kopen via www.filmhuisbussum.nl.

Uit de krant