Afbeelding
Foto: PR

Gratis miniworkshop ’Een bij-vriendelijke tuin in 10 minuten’

Bedrijven

REGIO - In tien minuten leren hoe je je tuin of balkon bij-vriendelijk maakt? Tuincentrum Rebel in Huizen organiseert samen met Nederland Zoemt op zaterdag 25 september van 11.30 tot 16.00 uur doorlopend miniworkshops. Bijenexperts van IVN Natuureducatie geven tips hoe je je eigen tuin of balkon snel en eenvoudig kunt omtoveren tot een oase voor wilde bijen. 

Veel mensen kennen de honingbij die gehouden wordt door een imker. Maar in Nederland zoemen nog veel meer bijen: wel 358 soorten. Die bijen leven in het wild, en het gaat niet goed met ze. De helft van alle soorten zijn bedreigd. Ze hebben enorm te lijden van de intensieve landbouwmethoden, bestrijdingsmiddelen, verstening en ons ‘traditioneel’ groenbeheer. Bijen worden niet blij van veel tegels of een strak gazon.

Rommelhoekje of bijenplant

Bijen willen graag veel voedsel in de buurt en een plekje om een nestje te maken. Als je een balkon of een tuin hebt, kun je veel voor ze betekenen. Door een paar tegels uit je tuin te halen, een zonnig rommelhoekje te maken, of een plant te kopen waar bijen van kunnen eten. Tijdens de miniworkshop vertelt een bijenexpert je meer over wat wilde bijen nodig hebben, waar je op moet letten en hoe je van jouw balkon of tuin een bijenoase kunt maken. 

Over Nederland Zoemt

Nederland Zoemt is een programma van IVN Natuureducatie en Natuur & Milieu dat zich inzet om het uitsterven van wilde bijen tegen te gaan. Nederland Zoemt stimuleert gemeenten, bedrijven en particulieren om te zorgen voor meer voedsel en nestgelegenheid voor de wilde bij. De miniworkshops worden mede mogelijk gemaakt door Spadel.

Tuincentrum Rebel ligt aan de Dr. Lelylaan 2 in Huizen. Info: www.tuincentrumrebel.nl  

Uit de krant