Wordt het zondag weer feest voor BFC?
Wordt het zondag weer feest voor BFC?

Onzekere dagen voor 'kampioen' BFC

Algemeen

BUSSUM - Spannende dagen voor BFC. Waar de ploeg afgelopen weekend al de eerste plaats leek zeker te stellen, heeft BFC vandaag te horen gekregen dat het toch nog even moet wachten op het kampioenschap. Dat komt omdat één van de tegenstanders van BFC, FC Amsterdam, zijn eerste elftal heeft teruggetrokken. 

Normaal gesproken betekent het terugtrekken van een team dat alle resultaten van dat team geschrapt worden. Dat zou betekenen dat BFC nog een voorsprong van acht punten overhoudt op AS'80. Met nog 3 duels te gaan zou de ploeg op z'n vroegst komende zondag kampioen kunnen worden. Dan speelt het team de topper tegen NFC, de nummer 3 van de competitie. 

De KNVB laat weten dat FC Amsterdam pas teruggetrokken wordt als het nu twee duels achter elkaar verstek laat gaan. De Amsterdamse club laat weten dat ook te gaan doen. "Hoe het dan verder gaat lopen moeten we even afwachten", laat Remco Hoek van de KNVB weten. 

'Wel even gelachen'
BFC-coach Ferry Hendrikse reageert gelaten. "We hebben er net wel even om gelachen, maar het heeft ook een andere kant. Het zou zelfs nog fout kunnen gaan nu. We spelen zondag tegen NFC, dat wordt een zwaar duel na het feest van afgelopen weekend. Maar we gaan alles geven om alsnog eerste te worden. Daarnaast kan de KNVB wel een telefoontje van ons verwachten. Het loopt allemaal wel erg vreemd nu."

Uit de krant