Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Eerste badeendjesrace in Naarden-Vesting brengt duizenden euro’s op

Algemeen

NAARDEN - De eerste badeendjesrace in de Nieuwe Haven nabij Het Arsenaal heeft minimaal 13.000 euro voor het Prinses Máxima Centrum opgebracht. 

De organisatie was in handen van Lions Club Gooiland. Waarschijnlijk wordt het bedrag hoger. “Nog niet alle verkopen zijn verwerkt”, laat Saskia Haanappel namens de organisatie weten.

(Tekst loopt verder onder de foto)


 © Bob Awick

Veel publiek kwam kijken en er hing een heerlijke sfeer. Muziek was er van een dj en een dixielandbandje. Burgemeester Han ter Heegde loste het startschot voor de race. “Het was een daverend succes en het mooie weer was uiteraard de kers op de taart. De Vesting is dan echt een bijzondere plek om dit te organiseren”, gaat Haanappel verder. “De eendjes hadden wat last van tegenwind en waren daardoor wat eigenwijs. Gelukkig heeft de brandweer hen weer onder controle gekregen en hen met extra slangen richting de finish gespoten.”

Het fantastische evenement was een initiatief van vier betrokken Lionsclubs (Gooise Meren, Almere Veritas, Almere en Gooiland) en Leo Club Almere Ventus. Lions en Leo Clubs zetten zich belangeloos in voor zelf georganiseerde acties en evenementen, waarvan alle opbrengsten ten goede komen aan het goede doel. “Ons motto is: we serve.” De Lions hopen dat het een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden.

Uit de krant