BFC eerder dit seizoen tegen Buitenveldert (3-1).
BFC eerder dit seizoen tegen Buitenveldert (3-1).

BFC één zege verwijderd van kampioenschap

Algemeen

BUSSUM - Op sportpark Meerweg is alles klaar voor een kampioensfeest. Alleen: BFC moet zondag nog wel even winnen van Buitenveldert. 

Het eerste elftal speelde gisteravond de inhaalwedstrijd in en tegen Muiderberg. Het eindigde in 2-2. Als zondag in Amsterdam wordt gewonnen van Buitenveldert (of als enig concurrent AS'80 verliest), is de titel zeker en keren de Busumers na tien jaar terug in de derde klasse.

BFC roept alle supporters op om af te reizen naar het veld van Buitenveldert om BFC te steunen. De supportersvereniging van BFC sponsort een touringcar naar Amsterdam. De wedstrijd aan de Gustav Mahlerlaan begint om 14.30 uur. 

Als BFC zondag kampioen wordt, is er vanaf 18.00 uur een groot feest in het clubhuis van BFC. Op de website staat: ' Zijn we zondag nog geen kampioen dan probeert BFC 1 het volgende week weer en schuiven we het feestje gewoon een weekje op maar daar gaan we niet van uit!' 

Eerder dit seizoen had BFC het in de thuiswedstrijd lastig tegen Buitenveldert, maar won wel met 3-1.

B1 kan ook kampioen worden
Ook BFC B1 kan dit weekend kampioen worden en terugkeren in de hoofdklasse waaruit het vorig seizoen degradeerde. Zaterdag speelt BFC B1 om 11.00 uur in Velserbroek tegen VVC B1.

Uit de krant