Afbeelding

Gastlessen voor scholieren op Camp Bridgehead

Algemeen

BUSSUM - Bridgehead Bussum gaat dit jaar gastlessen aan scholieren geven op Camp Bridgehead. Dat is veel aantrekkelijker dan wanneer de les in de klas is, zo is de gedachte.   

"De doelstelling is om op een laagdrempelige manier de scholieren kennis te laten maken met een belangrijk stuk geschiedenis", zo meldt Pauline Gaasbeek van de Stichting Militair Depot.

Het is bedoeld voor scholieren uit de groepen zeven en acht van het basisonderwijs en de klassen één en twee van het voortgezet onderwijs. Na de gastles van een 'veteraan' kunnen ze onder meer een noodrantsoen eten uit de veldkeuken, de voertuigen van dichtbij bekijken, een rondrit maken in een historisch voertuig  en vragen stellen aan de deelnemers van Bridgehead.

Dit alles vindt plaats op vrijdag 10 mei. De kinderen kunnen zich om 9.00 uur melden bij de poort van Camp Bridgehead (Crailo), het programma eindigt rond 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden, het aantal deelnemers is beperkt. Opgaven kan via bridgeheadSMD@gmail.com onder vermelding van 'Verhalen van veteranen'.

Evenement
Dit jaar vindt van 10-12 mei de 20e editie plaats van Bussum Bridgehead, het grootste militair-historische evenement in Nederland. Het bestuur van de SMD zal optreden als 'Camp Staff Netherlands District' en vormt het oudste deel van het Crailo-terrein om tot een geallieerd doorgangskamp in het zojuist bevrijde Nederland in 1945. 

Uit de krant