Afbeelding

Winkel vol glasvezelinformatie aan Veerstraat

Algemeen

BUSSUM - Reggefiber begint een glasvezelwinkel aan de Veerstraat. Daar kunnen Bussumers terecht met vragen over glasvezel. De winkel wordt op 27 april feestelijk geopend.

De gemeente Bussum heeft met het bedrijf een overeenkomst gesloten over de aanleg van glasvezel in Bussum. Reggefiber zal een glasvezelnetwerk aanleggen mits dertig procent van de Bussumse huishoudens bij één van de providers een glasvezelabonnement neemt. Wordt dat percentage niet gehaald, dan komt het netwerk er niet.

Reggefiber is een grote promotiecampagne gestart om inwoners te informeren. De glasvezelwinkel maakt daar deel van uit. Daarnaast zijn er informatiebijeenkomsten. De eerste is op 16 april in het gemeentehuis; daarna volgen er nog avonden in de Spieghelkerk (25 april) en de Verlosserkerk (15 mei).

Erwin Groeneveld van Reggefiber liet al eerder weten optimistisch te zijn. "We vertrouwen erop dat er voldoende abonnementen worden afgesloten. We hebben met de gemeente al afspraken gemaakt over de aanlegwerkzaamheden. Het kan allemaal heel snel gaan."

Uit de krant