Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Vredesboom voor politiekorps Gooise Meren

Algemeen

GOOISE MEREN - De vijfde Vredesprijs 2021 - voor de eerste maal een Vredesboom - gaat dit jaar naar het politiekorps Gooise Meren. Het moment vond plaats in de tuin van de Koptisch Orthodoxe kerk aan de Ceintuurbaan.

“We hebben de positieve impact kunnen constateren die het ‘blauw op straat’ in onze regio heeft gehad op de samenleving tijdens de complexe periode waarin de coronamaatregelen ons leven bepaalden. Bemiddeling, de-escalatie en verbinding stonden daarin centraal”, licht een woordvoerder van de werkgroep Samen Gooise Meren de motivatie van de keuze toe.

De uitreiking vond plaats in het kader van de Internationale Vredesweek. “Mede omdat de aandacht voor klimaat, milieu en duurzaamheid in onze maatschappij groeit is dit jaar een Vredesboom in plaats van een Vredespaal worden uitgereikt.” Verantwoordelijk hiervoor is de werkgroep Samen Gooise Meren waarin mensen van verschillende levensbeschouwingen zijn vertegenwoordigd. De prijs gaat altijd naar een initiatief of groep mensen die het afgelopen jaar veel hebben betekend voor begrip, rust en sociale samenhang in de gemeente.

Uit de krant