Bussumse sport van het weekend

BFC zet grote stap naar eerste plaats

Er moet een wonder gebeuren om BFC nog van de eerste plaats te houden. Afgelopen zondag won de Bussumse koploper wederom door Nautilus met 4-0 aan de kant te zetten. Daardoor zou de ploeg komend weekend al de champagne kunnen ontkurken.

Cadeau kreeg BFC de punten zondag geen enkele keer. De Bussumers moesten al snel vol aan de bak omdat de tegenstander erg scherp begon. BFC zocht even naar een antwoord en kwam pas laat op stoom. Toen dat eenmaal zover was, waren de Bussumers heer en meester. Al snel kwamen erg kansen voor de ploeg, vlak voor rust scoorde Pepijn Andriessen de eerste Bussumse treffer. Ook na de rust probeerde de tegenstander van de Bussumers er het beste van te maken, maar BFC was net wat beter. Het hek was helemaal van de dam toen een speler van de tegenstander met een wat onterechte rode kaart van het veld af moest. BFC kon toen naar hartenlust aanvallen en nog 3 doelpunten maken. De goals kwamen op naam van Davey du Maine en Leroy Oehlers (2x). Laatstgenoemde maakte de goals na twee knap opgezette solo's.

Geen problemen hockeyers

Een afgetekende zege zondag voor de hockeyers van Gooische. De Bussumse ploeg had geen grote problemen met het lager geklasseerde IJsseloever en versloeg de tegenstander met 7-1. De hockeyers speelden een goed duel en waren al snel een paar stappen beter dan de tegenstander. Door de zege doen de Bussumse hockeyers nog goed mee aan kop. De ploeg staat derde, op een punt achterstand op concurrent USHC. Met een tweede plaats zou de ploeg een kans hebben om te promoveren naar de Overgangsklasse.

Hockeysters naar tweede plaats

Ook de hockeyvrouwen van Gooische hebben zondag goed zaken gedaan. De Bussumse hockeysters klommen naar de tweede plaats door een 2-1 zege op HBS. De Bussumse ploeg toonde veel karakter tegen HBS. Door de zege benutte de ploeg de nederlaag van concurrent Amstelveen. De twee ploegen vechten samen om de tweede plaats. Een week geleden speelden de twee ploegen nog 3-3 tegen elkaar.

BHC/SDS'99 zet goede stap naar klassebehoud

Met klassebehoud als doel heeft BHC/SDS'99 zondag goede zaken gedaan. De Bussumse handballers wonnen knap van top 3-ploeg AHV Swift. BHC/SDS'99 was met 31-18 te sterk. BHC/SDS'99 deed zondag een beroep op een groepje ervaren krachten en dat had succes. De Bussumers zochten meteen de aanval en probeerden AHV onder druk te zetten. Maar dat was een zware klus: BHC/SDS'99 zocht de eerste fase van het duel naar vorm. Halverwege kwamen de Bussumers pas echt op gang en werd er voor de rust een knappe voorsprong op het scorebord gezet. Na de rust zette BHC/SDS'99 goed door en werd de marge met gemak vergroot. AHV leek nog heel even terug te komen, maar toen BHC/SDS'99 vlak voor de slotfase weer even aanzette was het gedaan voor de beter presterende tegenstander.

DOC pakt zege op veld

Na een teleurstellende start een week geleden hebben de korfballers van DOC zaterdag de eerste veldzege van het jaar geboekt. De Bussumers waren met 13-8 te sterk voor concurrent Vlug en Vaardig. DOC begon goed aan het duel, maar moest nog wel knokken voor de punten. De tegenstander deed nog goed mee, waardoor DOC slechts een marge van 3 treffers kon pakken. Na rust bleef DOC scherp en werd de voorsprong vergroot. Het ontbrak de tegenstander aan kracht om wat terug te doen.