Bussumse sport van het weekend

Twee duels BFC leveren 4 punten op

Met een eclatante zege en een 0-0 heeft BFC afgelopen week 4 punten weten te pakken. De Bussumse voetballers boekten donderdag een 8-0 zege tegen Zuidoost United, zondag werd er een punt gepakt tegen RKAV Aalsmeer.

Waar donderdag een spannend duel werd verwacht, kon BFC met veel gemak tot scoren komen. Voor rust had de ploeg wel wat opstartproblemen, maar konden er wel twee goals genoteerd worden: en benutte strafschop van Dico Knevel en een goal van Julian van der Lek. Ook na rust had BFC wat problemen, maar na wat meer dan een uur voetballen was het hek toch van de dam. Dico Knevel, Siemen van Tongeren, Tom Beekman, Davey Du Maine, Gerrit Snijders en Mike Ruitenbeek zorgden voor zes treffers.

Zondag had BFC meer problemen. Tegenover een stug RKAV Aalsmeer kreeg BFC wel kansen, maar kwamen er geen goals. Het ontbrak de Bussumers aan vorm en kracht om tot goals en punten te komen. Ook stond de doelman van de tegenstander erg sterk te keepen. BFC speelde zelf ook goed genoeg om tegentreffers te voorkomen.

Verwachte nederlaag voor BHC/SDS'99

Zoals vooraf wel was te verwachten hebben de handballers van BHC/SDS'99 afgelopen weekend een nederlaag geleden tegen koploper UDI'96. Waar de koploper een paar maanden geleden nog veel problemen kende met de Bussumers, werd het deze keer 33-23.

Anders dan een paar maanden geleden had BHC/SDS'99 deze week een gebrek aan veel vaste waarden. Ondanks dat was de start van de Bussumers nog goed. Tot halverwege de eerste helft stond BHC/SDS'99 op voorsprong, daarna werden er meer fouten gemaakt en kon de tegenstander toeslaan. Het ontbrak BHC/SDS'99 aan kracht om echt wat terug te doen. Na de eerste helft stond het 15-9.
Na de rust kon de tegenstander de voorsprong vergroten, vooral op de momenten dat BHC/SDS'99 even wat slechter speelde. BHC/SDS'99 kon nog een paar keer de rug rechten en wat terugdoen, maar een echte ommekeer bleef achterwege.