SDO met veel kansen naar zege

BUSSUM - Een week na de knappe zege op Hoofddorp heeft SDO zondag wederom 3 punten kunnen pakken. De Bussumse voetballers kregen zondag tegen het lager geklasseerde Hillegom veel kansen, maar konden pas na een late goal met 1-2 van het veld stappen.

SDO begon erg sterk en voetbalde met erg verzorgd spel. Met regelmaat kwamen de Bussumers voor de goal van de tegenstander en dat leverde dan ook knap een voorsprong op. Na een goede voorzet kon Sven Peereboom al vallend de eerste treffer tegen de touwen koppen. Daarna leek de tegenstander het spel over te nemen. De ploeg kreeg meer kansen en kon vooral met een reeks corners voor gevaar zorgen. Eerst leek SDO-doelman Rolf Hazelaar z'n doel schoon te kunnen houden, maar de Bussumers moest vlak voor rust toch een tegengoal toestaan. De terechte tweede Bussumse treffer kwam vlak voor het slot van het duel toen Berry van 't Land een afvallende bal hard tegen de touwen schoot.

Dure nederlaag vrouwen
De vrouwen van SDO hebben afgelopen weekend een dure nederlaag geleden tegen Westlandia. Na een slecht duel werd het 1-0 voor de tegenstander.

SDO moest het doen zonder enkele vaste waarden door blessures. Met een aantal jeugdspelers startte de ploeg nog goed. De beste kans was er voor de hard werkende Fresia Cousino Arias, die de Westlandia keepster al voorbij was maar op het allerlaatste moment nog werd dwarsgezeten. Vlak voor de rust werd de wel goed spelende SDO-achterhoede één keer verrast door een scherpe voorzet  en was het meteen 1-0. SDO speelde na de rust veel te gehaast en creëerde amper kansen.