Afbeelding

Bussum moet nog even wachten op antwoord Naarden

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

BUSSUM - De gemeenteraad van Naarden wacht nog met het beantwoorden van de brief van Bussum over bestuurlijke samenwerking tot Muiden een keuze heeft gemaakt of ze met 't Gooi of de Vechtstreek in zee wil. Dat laat de Naardense VVD weten.

Bussum stelde Naarden vorige maand voor om samen het voortouw te nemen in een onderzoek naar de bestuurlijke toekomst van de regio. De Bussumse uitnodiging volgde op het verzoek van Naarden of Bussum wilde aanschuiven bij een lopend samenwerkingsonderzoek met Muiden en Weesp. Die laatste gemeente is daar inmiddels bij afgehaakt. Weesp zoekt zijn heil in samenwerking langs de Vecht, met de gemeenten Wijdemeren en Stichtse Vecht.

Voor Naarden is het een uitgemaakte zaak dat Muiden ook meedoet aan een dergelijk onderzoek. De fractievoorzitters van Naarden en Muiden hadden de laatste week van februari uitgebreid overleg. Vandaar dat Naarden nu op Muiden wacht. "Muiden moet eerst in gesprek met Bussum en Weesp en dan een keuze maken. Het is niet ondenkbaar dat de gemeente gesplitst wordt in Muiden en Muiderberg", zo laat Naarden weten.

Uit de krant