Afbeelding

Bussumse sport van het weekend

Algemeen

BHC/SDS'99 op dreef

BHC/SDS'99 heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan op jacht naar klassebehoud. De Bussumse handballers waren met 23-15 te sterk voor concurrent Nieuwegein. De Bussumers speelden sterk en maakten het spel tegen de tegenstander. Er werd goed aangevallen en ook de achterhoede van de ploeg stond goed. Dat zorgde ervoor dat BHC/SDS'99 dan ook al snel een voorsprong kon pakken. Halverwege het duel stond de ploeg op een krappe 9-8 voorsprong. Na de rust duurde het even voordat BHC/SDS'99 weer op stoom kon komen. Met een reeks goede aanvallen werd de voorsprong van de Bussumers steeds groter en kwam de tegenstander er geen enkele keer meer aan te pas.

Hockeysters pakken zege

Zonder grote problemen hebben de hockeysters van Gooische zondag de punten gepakt tegen het slechter presterende AMVJ. De Bussumse vrouwen waren met 3-0 te sterk. AMVJ probeerde van alles, maar was geen enkele keer echt opgewassen tegen de hockeysters. De Bussumers toonden veel karakter. Door de zege doet de ploeg nog steeds bovenaan mee. De Bussumers staan derde met evenveel punten als de nummer twee.

Punt voor hockeyheren

De hockeyers van Gooische hebben afgelopen weekend een punt over gehouden aan het treffen met Reigers. De Bussumers kwamen tegen de wat lager geklasseerde tegenstander tot 3-3. De Bussumse hockeyers doen met een derde plaats nog goed mee met de beste ploegen van de poule, maar lopen door de 3-3 wel wat schade op. Koploper Alkmaar vergrootte de voorsprong ondertussen naar negen punten, concurrent USHC staat nu nog op een punt voorprong. De komende weken treffen de Bussumers vooral de lager geklasseerde tegenstanders.

Zaalvoetballers vellen lot over Volendam

Met een afgetekende zege hebben de zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling vlak voor het weekend het lot geveld over Volendam. De tegenstander van de Bussumers degradeerde door de 6-4 nederlaag naar de hoofdklasse. Volendam zetten, met de laatste kans op klassebehoud, alles op alles om de Bussumers punten te ontfutselen. De Volendammers speelden sterk en zorgden voor veel gevaar. Toch speelden de Bussumers sterk en pakte het al snel een voorsprong door een doelpunt van Micha Fokker. Volendam kwam nog terug, maar werd vervolgens weer op achterstand gezet door Rob Boel. Na de rust pakten de Bussumers goed door en werd de voorsprong door doelpunten van Jerry Stift (2x) en Rowell van der Meer. Fokker zorgde even later voor de zesde treffer, waarmee de Bussumse zege zeker was.

Uit de krant