SDO verslaat concurrent

BUSSUM - Ondanks dat het voetbal geen enkel moment echt hoogstaand was, heeft SDO zondag goede zaken gedaan door concurrent Hoofddorp te verslaan. De Bussumers waren met 1-0 net te sterk voor de wat hoger geplaatste concurrent.

SDO en Hoofddorp kregen zondag veel kansen. Van goed voetbal was geen sprake, maar spannend was het duel des te meer. Vlak voor rust kon SDO verrassend op voorsprong komen. Sven Peereboom zette goed druk op Hoofddorp-aanvoerder Twan Effers. Peereboom won het duel en gaf breed op Dennis de Loos. De Bussumer kon de bal knap achter de doelman van de tegenstander werken. Na de rust had SDO nog kans op meer, maar de ploeg maakte teveel fouten.

Ook punt voor vrouwen
De voetbalsters van SDO hebben afgelopen weekend een zwaarbevochten punt gepakt tegen concurrent Saestum. Na hard werken stond er na anderhalf uur voetballen 1-1 op het scorebord.

SDO speelde voor rust met een erg sterke achterhoede, waar de aanvallers van Saestum genoeg problemen mee hadden. De tegenstander was sterk, maar SDO zorgde al snel voor het meeste gevaar. Saestum kwam met wat geluk op voorsprong, nadat SDO-keepster Lonneke van Bladel een cornerbal tegen de touwen bokste. Na de rust kon SDO terugkomen. Vlak voor het slot van het duel kreeg de ploeg een strafschop. Franca Hendriks bezorgde haar ploeg knap een punt.