Jarenlang was Crailo de opvanglocatie voor asielzoekers. Nu moet er in Gooise Meren naar andere plekken worden gezocht.
Jarenlang was Crailo de opvanglocatie voor asielzoekers. Nu moet er in Gooise Meren naar andere plekken worden gezocht. Foto: Archieffoto: Bastiaan Miché

PvdA-motie voor opvang Afghaanse vluchtelingen

Politiek

GOOISE MEREN - De PvdA-fractie heeft een motie ingediend om in Gooise Meren te zoeken naar een opvanglocatie voor Afghaanse vluchtelingen. “Tijdelijk en later misschien permanent”, meldt PvdA Gooise Meren.

“De gemeente moet snel in contact treden met het COA (Centraal Orgaanopvang Asielzoekers) en aan de gemeenteraad verslag uitbrengen”, eist de fractie. “Want de achterblijvers in Afghanistan vrezen voor hun leven. Ondanks dat de Taliban beweert dat er geen wraak genomen zal worden, lopen veel mensen groot gevaar. Evacuatie uit dat land is nagenoeg stopgezet, of verloopt levensgevaarlijk.”

De PvdA-raadsleden constateren onder andere dat het in het belang is van deze Afghaanse vluchtelingen en ook van de Nederlandse samenleving om een zo succesvol mogelijke start te maken in Nederland. “En dat het een inspanning verdient van alle lokale overheden, dus ook de onze, om deze vluchtelingen zo goed mogelijk op te vangen.”

Uit de krant