Bussumse sport van het weekend

DOC geeft zege weg na grote voorsprong

Een tweede helft met slechts twee punten heeft DOC afgelopen weekend de kop gekost tegen Wolderwijd. Ondanks een hoopvolle start verloren de Bussumse korfballers met 8-11.

DOC speelde voor rust naar behoren. Aanvallend had de ploeg volop problemen, maar kon het rusten op een goed controlerende achterhoede. Toch kon DOC wel doelpunten maken en stond het door Cindy de Boer, Barry Overman (2x), Marleen van der Woude en Wessel Oosterman al snel 5-0. Vlak voor rust kon het teruggezakte Wolderwijd met één doelpunt wat terug doen. Door de forse voorsprong leek het erop dat DOC zonder problemen de punten kon pakken, maar na de rust gaf de ploeg alles weg.

HCAW start oefencampagne

Voor HCAW gaat komende week de oefencampagne van start. De Bussumse honkbalhoofdklasser heeft op weg naar de start van het honkbaljaar een reeks oefenduels gepland.

Komend weekend gaat de ploeg de grens over voor twee oefenduels tegen de Brasschaat Braves. Een week later doet de ploeg mee aan een honkbalevenement van De Hazenkamp. Dan speelt HCAW onder andere tegen deze ploeg en ook tegen Vaessen Pioniers en Borgerhout Squirrels. Voor het paasweekend staan twee duels tegen L&D Amsterdam Pirates gepland op het Amsterdamse sportpark Ookmeer. De eerste week van volgende maand ontvangt HCAW tegenstanders als landskampioen Corendon Kinheim, L&D Amsterdam Pirates en Vaessen Pioniers op de heuvel van het Bussumse sportpark voor het Charles Urbanus-toernooi.

Klassebehoud voor zaalvoetballers na zege

De zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling mogen ook komend jaar meedoen aan de Topklasse. De Bussumse ploeg stelde afgelopen weekend klassebehoud zeker door met 6-2 tegenstander The Counters te verslaan.

Zelfs zonder een aantal vaste waarden hadden de Bussumse zaalvoetballers geen problemen met de sterke tegenstander. ZVV Jos Geerling had vooral met de counter een sterk wapen. Voor de rust leverde dat ook al meteen de voorsprong op door een goal van Desley Groenewegen. Het doelpunt volgde na een goede aanval van Rick van der Velden. De Bussumer kon even later zelf ook scoren en maakte meteen na de rust alweer de volgende goal. De tweede helft leverde nog 3 Bussumse treffers op, gemaakt door Desley Groenewegen, Micha Fokker en Rob Boel. The Counters kon met twee tegengoals nog wat terug doen, maar een ommekeer bleef achterwege.