Afbeelding
Foto: PR

Wie helpt ouder en kind met huiswerk?

Algemeen

GOOISE MEREN - Het Kinderwerk van Versa Welzijn heeft een nieuw project: Huiswerkbegeleiding voor ouder en kind. Dat wordt gefinancierd door de organisatie TelMeeMetTaal. Het project helpt en ondersteunt ouders, zodat zij hun kind(eren) kunnen helpen met hun huiswerk.

“Op het moment hebben we vier gezinnen op de wachtlijst staan, waarvan twee gezinnen in Bussum en twee in Muiden. We zijn dus naarstig op zoek naar vrijwilligers die bij de gezinnen thuis de ouders gaan ondersteunen”, vertelt kinderwerker Nicole Wendt. 

Van mens tot mens

De vrijwilligers moeten affiniteit of ervaring hebben met het onderwijs, de Nederlandse taal spreken en bereid zijn een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aan te vragen. “Hiervoor betaalt Versa de onkosten.” Ook moeten de vrijwilligers geduld kunnen opbrengen en de drukte van kinderen aankunnen. Wendt: “Een sociale omgang hebben met diverse mensen of leeftijd is niet belangrijk. De vrijwilligers worden gedurende het gehele traject - van begingesprek en kennismaking in het gezin tot in de eindefase waarbij een gezin daadwerkelijk geholpen is - door Versa ondersteund en begeleid. We doen het vooral samen, van mens tot mens.”

Uit de krant