Bussumse sport van het weekend

BFC kent geen problemen

Met veel gemak heeft BFC de jacht op de derde klasse zondag vervolgd met een afgetekende zege op FC Amsterdam. Onder de rook van de Amsterdam ArenA waren de Bussumers met 1-5 veel te sterk voor de Amsterdammers.

Amper 20 seconden na de aftrap opende BFC de score al toen Freek Rovers de Amsterdamse keeper verschalkte. Veel Bussumse supporters hoopten na de snelle treffer op een waar doelpuntenfeest, maar daarvoor speelde enkele BFC-spelers te ongeconcentreerd. Sterker nog, FC Amsterdam kreeg nog voor rust kansen om wat terug te doen. Ondanks de Bussumse fouten werd al voor rust 3-0 door doelpunten van Koen van Schaik en een bekeken afstandsschot van Leroy Oehlers. Na rust scoorden Rovers en Oehlers nogmaals.

Zware klap voor handballers BHC/SDS'99

Vechtend voor klassebehoud hebben de handballers van BHC/SDS'99 zaterdagavond wederom een forse knauw gekregen. De Bussumers verloren van streekgenoot Smeeing/BDC, dat op een derde plaats staat. De Soestenaren waren met 27-13 veel te sterk.

Waar BHC/SDS'99 het eerste duel afgelopen jaar nog won van de goed presterende tegenstander, was er deze keer geen houden aan. Smeeing/BDC stond al snel op een voorsprong. BHC/SDS'99 leek nog even op te kunnen krabbelen, maar het bleek slechts hoop. Na de rust bleken de Bussumse handballers al snel verslagen.

DOC pakt volle zege

Met nog één duel te gaan heeft DOC zaterdag gewonnen van Eemvogels. De Bussumse korfballers waren met 7-15 te sterk voor de streekgenoot. DOC startte erg fel en stond al snel op een 0-5 voorsprong. Deze voorsprong kon de ploeg lang vasthouden. Alleen de laatste fase van de eerste helft kon Eemvogels even terugkomen tot 5-9. Na de rust kon DOC de marge vergroten en was de zege voor de Bussumers al snel zeker.

Geflatteerde nederlaag ZVV Jos Geerling

Vooral doordat de tegenstander de kansen beter benutte, heeft ZVV Jos Geerling vlak voor het weekend verloren van HZV/'t Vennewater. De zaalvoetballers kregen met 6-2 klop.

Zowel aan de kant van de Bussumers als de tegenstander ontbraken er nogal wat vaste waarden. De twee teams maakten er toch een onderhoudend potje van. De Bussumers startten scherp en konden met Rob Boel al meteen voor gevaar zorgen. HZV/'t Vennewater zorgde meteen voor een antwoord en was vooral de laatste fase van het duel sterker dan de Bussumers.