SDO moet na rust toegeven

BUSSUM - Ondanks een sterke eerste helft met veel kansen heeft SDO zondag geen punten kunnen pakken tegen NVC. De Naarders konden na rust zonder problemen toeslaan en met de 2-4 zege aan de haal gaan.

Voor rust speelde SDO erg sterk en kon het NVC constant vastzetten. De Bussumers zorgden voor veel gevaar, vooral vanaf de rechterflank. NVC had daar de eerste helft geen enkel antwoord op. SDO kreeg daarentegen al snel kans op kans, maar faalde keer op keer. NVC kon na rust met de ervaren spelers SDO met gemak aan de kant zetten. De eerste fase van de tweede helft kregen de Naarders 5 kansen, waarvan er 4 een doelpunt opleverden.

Duel voetbalsters gestaakt
De topper tussen de voetbalsters van SDO en Buitenveldert is zondag een half uur voor het slot gestaakt. Dat kwam door een zware blessure van SDO-speelster Iris Wagemaker.

Wagemaker botste na rust op een speelster van de tegenstander en belandde met een zware hoofdwond op de grond. Er moest een ambulance het veld op komen om Wagemaker te helpen en mee te nemen.

Toen het duel gestaakt wordt stond het 0-0. SDO speelde daarvoor wel beter, kreeg meerdere kansen en maakte verreweg de meeste aanspraak op de zege. Het duel moet later worden afgemaakt.