Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning in Noord-Holland overhandigt de Koninklijke erepenning aan BFC-voorzitter Arne Geensen.
Arthur van Dijk, Commissaris van de Koning in Noord-Holland overhandigt de Koninklijke erepenning aan BFC-voorzitter Arne Geensen. Foto: © Bob Awick

Koninklijke Erepenning voor inmiddels 101-jarige voetbalclub BFC

Sport

BUSSUM - Voetbalclub BFC bestond vorig jaar exact honderd jaar. De festiviteiten konden toen niet doorgaan in verband met de heersende coronapandemie. Nu zijn we een jaar verder, is corona op z’n retour en daarmee de restricties versoepeld en kan er - weliswaar een jaar later - alsnog in besloten kring een feestje worden gevierd.

Dat gebeurde vandaag op het complex aan de Meerweg. Daarbij waren niet alleen Arthur van Dijk (Commissaris van de Koning), burgemeester Han ter Heegde en sportwethouder Alexander Luijten aanwezig, maar ook oud-profvoetballer en Ajacied in hart en nieren Sjaak Zwart.

Arthur van Dijk bracht een wonderschoon cadeau met zich mee: een Koninklijke Erepenning. Dit kleinood symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. Na mooie woorden van de Commissaris en de collegeleden werd het woord gegeven aan Sjaak Swart en BFC-voorzitter Arne Geensen. Samen blikten ze terug op 100-jaar voetbal en de relatie tussen Ajax en BFC. Aansluitend werd er geproost en gelachen. Om 15.00 uur was het officiële deel afgelopen en konden de genodigden voetbal kijken. Overigens niet bij het paradepaardje van de club - het eerste elftal - want zij bekerde in een uitwedstrijd tegen FC Almere. 

Op 1 mei 2020 bestond voetbalclub BFC 100 jaar. Met voetbal zorgt de Bussumse club al een eeuw lang voor sportiviteit, gezondheid en verbinding in Bussum, Naarden en de Hilversumse Meent. Voor elkaar en met elkaar. 

Uit de krant