Afbeelding

Steeds meer mensen ervaren klachten door slecht slapen

Advertorial

Voor een goede nachtrust heeft een gemiddelde volwassene ongeveer acht uur slaap per nacht nodig. De kwaliteit van de slaap wordt echter niet alleen bepaald door het aantal uren dat je slaapt, maar ook het bed en matras waar je op slaapt speelt een grote rol. Goed slapen kan bijdragen aan een goede gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Bedden hebben dus meerdere functies. Je kunt er heerlijk in slapen als je moe bent, maar ook voor je fysieke en mentale gezondheid kan het van grote waarde zijn. Er wordt online steeds meer gesproken over en gezocht naar klachten die te maken kunnen hebben met slapen. De klachten zijn te verhelpen of te voorkomen, als er goed gekeken wordt naar je nachtrust en wat je daar voor nodig hebt. 

Fysieke klachten

Bij fysieke klachten wordt er vaak contact opgenomen met een fysiotherapeut. Een van de eerste vragen die hij of zij zal stellen aan je is hoe de kwaliteit van je slaap is. Het bed waar je op slaapt kan namelijk van grote invloed zijn op de fysieke klachten die je hebt. Zo kan een bed dat te klein voor je is zorgen voor fysieke klachten, of zorgt een matras dat niet goed bij jouw lichaam aansluit voor rugklachten. Voor mensen met rugklachten worden vaak geadviseerd om op een bed met een traagschuimmatras te slapen. Traagschuimmatras werkt namelijk drukverlagend en vormt zich helemaal naar de persoon die er op ligt. Er zijn verschillende soorten matrassen te kiezen. Zo is er voor elk type lichaam een matras te vinden die fysieke klachten kan verminderen of voorkomen. 

Voorkom stress

Slaap is niet alleen belangrijk als je moe bent, het geeft je lichaam ook rust en de tijd om helemaal te ontspannen. Hoe meer je kunt ontspannen in de nacht, hoe meer uitgerust je wakker wordt. Wanneer je een drukke dag achter de rug hebt, of dat nu door werk, fysieke inspanning of iets anders komt, is het belangrijk om goed te kunnen slapen. Dit betekent onder andere dat stress voor een deel kan worden voorkomen, ten opzichte van iemand die niet goed slaapt. Men is dus ook steeds meer bereid om te betalen voor een goed bed, omdat dit naast het voorkomen van fysieke klachten ook zorgt voor een goede nachtrust en dus minder stress. 

Verschillende prijsklassen

Bedden zijn verkrijgbaar in elk budget. Het is niet per definitie zo dat een duur bed altijd het beste voor je is. Het wordt door experts aangeraden om goed naar je lichaam te kijken en te luisteren, en vanuit daar een keuze voor een bed te maken. Een expert op het gebied van bedden kan hier uitstekend advies in geven. Zo wordt er naar je lichaam gekeken, je lighouding, je slaapvoorkeuren en naar andere factoren die van invloed kunnen zijn. Hoewel het aantal klachten over slecht slapen blijft groeien, weten steeds meer consumenten de weg te vinden naar een specialist zoals De Suite bedden. Het kan een flinke investering zijn, maar die is het voor veel mensen dubbel en dwars waard. 

Uit de krant