Afbeelding

Burgemeester: 'Beatrix maakt veel respect los'

Algemeen

BUSSUM - De troonswisseling is ook in Bussum het gesprek van de dag. Op 30 april draagt Koningin Beatrix het ambt over aan haar zoon prins Willem-Alexander. "Wat iedereen over haar zegt, is waar", vertelt waarnemend burgemeester Rinske Kruisinga, die de Koningin een tiental keren ontmoette.

"Koningin Beatrix is altijd goed geïnformeerd, overtuigt iedereen met haar kennis en is een echte professional", vertelt Kruisinga. In haar hoedanigheid als gedeputeerde voor de provincie Noord-Holland trof Kruisinga de Koningin op verschillende gelegenheden. "Of het nou over blindegeleidehonden ging, kerkorgels of een filmpremière, uit alles bleek haar kennis van zaken. Het is een vrouw die respect en waardering losmaakt. Tegelijkertijd begint ze heel gemakkelijk gesprekken met allerlei verschillende mensen. Het maakt haar niet uit."

De manier waarop de Koningin haar terugtreden maandagavond bekendmaakte, vond Kruisinga wel charmant. "Terwijl iedereen speculeerde over wanneer dat zou gebeuren, heeft de Koningin haar moment zó gekozen dat ze iedereen ermee overviel. Zij heeft het heft in handen. Heel professioneel."

Uit de krant