Afbeelding

Bussumse minima weten hulp niet altijd te vinden

Algemeen

BUSSUM - Er is hulp genoeg voor Bussumers die op de armoedegrens leven, maar die hulp blijkt moeilijk te vinden. Dat is de belangrijkste uitkomst van een discussieavond die afgelopen week werd gehouden. De gemeente wil nu duidelijk maken bij welke instanties minima terechtkunnen.

"Er is ontzettend veel hulp en bereidheid om mensen die weinig geld hebben te helpen, maar dat aanbod moet wel worden samengebracht", vat wethouder Adriana van den Berg-van Bart de uitkomst van de discussieavond samen. "Het is nu onvoldoende inzichtelijk waar mensen die hulp nodig hebben terechtkunnen. De gemeente moet daar de regie pakken."

Op de avond kwamen afgelopen week zo'n 120 mensen af. De avond werd gehouden om vast te stellen 'welke behoeften er leven bij mensen met een laag inkomen'. Naar schatting van de organisatie waren er 50 mensen aanwezig die per echtpaar rond moeten komen van 1.250 euro netto per maand. De rest van het publiek bestond uit raadsleden, wijkagenten en vertegenwoordigers van onder meer de kerken, het Noodfonds, de Voedselbank, de Kredietbank, Versa en Vluchtelingenwerk.

Uit de krant