Afbeelding

Afgelopen week 8 panden opengebroken

Algemeen

BUSSUM - Onbekenden hebben afgelopen door heel Bussum zo'n 8 panden opengebroken. Vooral woensdag en donderdag was het raak, ook zaterdag sloegen daders toe.

Donderdag werden twee panden opengebroken, zowel aan de Huizerweg als aan de Meckelenburglaan. Op eerstgenoemd adres werd aan de achterkant een deur geforceerd. Na onderzoek werden sporen gevonden van twee daders, ook werd er gereedschap gevonden. Wat er werd meegenomen wordt nog onderzocht. Aan de Meckelenburglaan werd een voordeur geforceerd. Ook daar wordt nog onderzocht wat er werd meegenomen.

Een dag eerder was het raak aan de Randweg. Daar werd een deur geforceerd en vervolgens een kast opengebroken. De daders namen geen spullen mee. Ook even verderop was het op dezelfde avond raak: aan De Larix werd een pand op meerdere plekken doorzocht, maar werden er geen spullen meegenomen. Aan de Weidehof probeerde een man met een koevoet een pand open te breken. De bewoner hoorde dat, waarop de man wegrende. 

Naast deze zaken moesten agenten ook op pad voor een gestolen buggy. Aan de Landstraat werd een zogenoemde Bugaboo Cameleon gestolen. 

Voor alle zaken loopt nog een onderzoek. Oplettende buren wordt verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Uit de krant