Afbeelding

Crisis bij middenstand levert ook creativiteit op

Algemeen

BUSSUM - Het afgelopen jaar was een somber jaar voor de Bussumse middenstand. Consumenten geven hun geld veel bewuster uit; de tijd van zomaar funshoppen is voorbij. In de Nassaulaan zitten ondernemers die nieuwe wegen zoeken om geld te blijven verdienen.

Ondernemer Cor Wiersma van Boekhandel Los aan de Nassaulaan leverde vorig jaar weliswaar omzet in, maar had door een aantal maatregelen te treffen toch een goed jaar. Zoals veel andere winkels kortte de boekhandel op het personeel om de kosten terug te dringen. "Waar we vroeger met hoogtijdagen 22 man personeel in de winkel hadden, doen we het nu met dertien tot vijftien mensen", licht Wiersma toe.

De uitbreiding van het assortiment was volgens de boekhandelaar ook een goede zet. Los nam vorig jaar de naastgelegen kantoorvakhandel de Ark over toen die failliet ging. "We hebben ons assortiment uitgebreid met kantoorartikelen. Daarmee trekken we nieuwe klanten. De drempel om een boekwinkel binnen te gaan, ligt hoger dan bij een kaartenwinkel."

Lees meer in het BussumsNieuws van 9 januari

Uit de krant