Afbeelding

Oudjaarsavond Bussum rustig verlopen

Algemeen

BUSSUM - Met veel champagne en vuurwerk heeft Bussum vannacht het jaar vreugdevol gestart. Door heel Bussum kwamen even na 0.00 uur veel mensen de straat op om vuurwerk af te steken en elkaar de beste wensen te wensen.

Bussum heeft een vreedzame oudjaarsavond achter de rug. Door het hele dorp hoefden agenten amper op te treden. Ook rond de cafés bleef het rustig, laat agent Fred Lokhorst weten. De agenten moesten alleen op pad naar het Julianaplein. Daar werd een raam kapot gemaakt met vuurwerk. Op de Sint Janslaan vond de politie een 15-jarige jongen met een alcoholvergiftiging. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

 

De Bussumse brandweer moest voor zeven brandjes de straat op. De meeste daarvan vonden plaats op de Herenstraat. Volgens de brandweer werden pallets aangestoken rond het oude Benschop-complex. Ook moest de brandweer op pad voor brandjes en vreugdevuren in de Spijkerstraat, Anne Franklaan en Weidehof. Volgens een woordvoerster had het slechte weer 'zeker iets te maken' met de rust.

Ook andere streekgemeenten hadden een rustige oudjaarsavond.

Uit de krant