Afbeelding

Geweld tegen Bussumse agenten neemt toe

Algemeen

BUSSUM - Het afgelopen jaar werd er meer en makkelijker geweld gebruikt tegen de agenten van team Naarden-Bussum. Dat valt wijkteamchef André van de Beld het meeste op van het afgelopen jaar.

"In 2012 is tien keer geweld gebruikt tegen collega's, tegen vier keer in 2011. Het merendeel van de gewelddadigheden vond in Bussum plaats", constateert Van de Beld. Volgens de politiechef loopt Bussum daarmee in de pas met de landelijke trend dat hulpverleners meer geweld tegenkomen in hun werk. "Zes agenten van ons wijkteam raakten vorig jaar gewond toen ze ingrepen bij gewelddadigheden of toen verdachten zich verzetten bij hun arrestatie. Daarbij liepen ze kneuzingen en botbreuken op. Risico van het vak kun je zeggen, maar het thuisfront van de agent rekent er toch op dat iemand weer heelhuids thuiskomt."

Naast een toename van het geweld tegen agenten vallen de politiechef bij een terugblik op het afgelopen jaar nog twee zaken op. De hevigheid van de steekpartij bij coffeeshop de Piramide en het aantal woninginbraken. 

Uit de krant