Tijdens een Buurt Energieklusdag in Bussum eerder dit jaar.
Tijdens een Buurt Energieklusdag in Bussum eerder dit jaar. Foto: © Bob Awick

Buurt Energieklusdagen in Keverdijk, Thijssepark en Vierhoven

Natuur en Milieu

NAARDEN - Na de succesvolle eerste Buurt Energieklusdagen in de Westereng in Bussum, die door meer dan vierhonderd bewoners bezocht werd, organiseert Wattnu in samenwerking met de gemeente Gooise Meren, het buurtplatform KTV en de woningcorporaties, Buurt Energieklusdagen in de wijken Tuindorp Keverdijk, Thijssepark en Vierhoven (KTV) in Naarden. 

Alle bewoners van deze wijken zijn uitgenodigd om op woensdag 1 of zaterdag 4 september tussen 12.00 en 17.00 uur langs te komen bij de stand voor de Plus Supermarkt op de E. de Bruynstraat 78 in Naarden.

Weggeven

Tijdens de Buurt Energieklusdagen zijn er diverse activiteiten. Zo geven de energiecoaches van Wattnu tips welke kleine energiebesparende maatregelen er in huis te nemen zijn en hoe het huis warm óf juist koel te houden. Er worden energiebesparende producten gratis weggegeven, zoals ventilators, tochtstrips, ledlampen, waterbesparende douchekoppen en radiatorfolie.

Klusservice

Nieuw is de klusservice die samen met AltijdWerkplaats is opgezet. Bewoners die behoefte hebben aan hulp bij het uitvoeren van de kleine maatregelen kunnen zich aanmelden, zodat een energieklusser hen later kan helpen. Ook kunnen bewoners zich ter plekke opgeven om door de energiecoaches een zogenaamde energiedisplay in bruikleen in huis te laten plaatsen. Na een paar weken komt de energiecoach de display weer ophalen en worden de meetgegevens samen met de bewoner geanalyseerd. Zo kunnen de ‘energieslurpers’ worden opgespoord en kan er energiebespaaradvies op maat gegeven worden.

Op zaterdag 4 september tussen 12.30 en 14.00 bezoeken wethouders Barbara Boudewijnse en Nico Schimmel de Buurt Energieklusdagen. Enkele bewoners en ook de wethouders hebben de afgelopen maanden de energiedisplay in huis gehad en delen hun ervaringen. Ook de woningcorporaties zijn aanwezig om hun huurders te ontmoeten.

Uit de krant