Afbeelding
Foto: Pixabay

Gratis spreekuur voor vragen over scheiding in Spieghelwijck

Zorg

BUSSUM - In buurthuis Spieghelwijck aan de Iepenlaan 354a vindt elke eerste donderdag van de maand - vanaf  2 september - tussen 10.00 en 12.00 een gratis inloopspreekuur plaats voor mensen die willen gaan scheiden. Het is een samenwerking tussen Versa Welzijn en echtscheiding-mediator Jeanne Mulder.

Wanneer je uit elkaar gaat (getrouwd/ geregistreerd partner of samenwonend) moeten er veel zaken geregeld worden. Denk aan de woning, spaargeld en/of schulden en de auto. En wat moet je afspreken over de kinderen? Wat staat er in een ouderschapsplan? Tijdens het spreekuur wordt over al deze zaken uitleg gegeven.   

Wegwijs maken

Het spreekuur wordt verzorgd door de ervaren echtscheiding-mediator en initiatiefneemster Jeanne Mulder. Met het spreekuur over scheiden hoopt Versa Welzijn mensen wegwijs te maken op een - voor hun vaak - onbekend terrein. Door stellen eerder van informatie te voorzien, kunnen ze beter geholpen worden zodat zij eerder weer het gesprek met elkaar aan gaan. 

Jeanne Mulder, MfN-registermediator, zet zich vrijwillig in voor dit project én voor buurtbemiddeling van Versa Welzijn: “Vaak spreek ik mannen en vrouwen die geen idee hebben wat ze moeten doen. Logisch, dit hebben ze meestal nog nooit meegemaakt en in combinatie met vaak heftige emoties, raken ze in paniek. En als je dan belangrijke beslissingen neemt, dan kan dat op een later tijdstip toch minder gunstig blijken.”

Indien het niet mogelijk is om het spreekuur te bezoeken, kan een losse afspraak ingepland worden via elindhout@versawelzijn.nl 

Uit de krant