Afbeelding
Foto: PR

Afname misdrijven in Gooise Meren

Algemeen

GOOISE MEREN - De veiligheidscijfers over de eerste zes maanden van 2021 door politie Midden-Nederland wijzen uit dat het totaal aantal geregistreerde misdrijven in Gooise Meren met 7 procent is gedaald ten opzichte van 2020.

In het eerste half jaar werd 4 procent minder woninginbraken gepleegd. Het aantal geweldmisdrijven in Gooise Meren is afgenomen met 3 procent. Dalingen zijn te zien bij straatroof met 75 procent en bij huiselijk geweld met 19 procent. Het aantal autokraken is toegenomen met 18 procent en het aantal brom-, snor- en fietsdiefstallen is gestegen met 13 procent. Het aantal winkeldiefstallen is met 103 procent gestegen. De toename van winkeldiefstallen wordt gerelateerd aan de covid-19-maatregelen die betrekking hebben gehad op de toegang en opening van de winkels in 2020. In 2020 is een daling van het aantal winkeldiefstallen waargenomen.

Drugshandel

Het totale aantal meldingen van fraude is met 7 procent gestegen. De fraude in onlinehandel is gedaald met 24 procent en wapenhandel en/of -bezit is gedaald met 20 procent. De drugshandel, -vervaardiging en/of -bezit is met 100 procent gestegen. De meldingen van overlast van personen met verward gedrag is toegenomen met 14 procent; dit betreft meerdere meldingen rond dezelfde persoon. De meldingen van overlast jongeren zijn met 33 procent gestegen. Deze toename is gerelateerd aan de maatregelen tijdens de coronacrisis.

Uit de krant