Afbeelding
Foto: PR

Honkballers HCAW maken zich op voor de Play-Offs

Sport

BUSSUM - Na het reguliere seizoen van 42 wedstrijden (waarin 28 keer werd gewonnen en één keer gelijk werd gespeeld) maken de honkballers van HCAW zich, na een weekeinde zonder competitieverplichtingen, nu op voor de Play-Offs.

In de halve finale om het landskampioenschap is L&D Amsterdam de tegenstander. De onderlinge serie, die uit maximaal vijf wedstrijden bestaat, gaat morgen van start. De eerste wedstrijd, die in Amsterdam plaatsvindt, begint om 19.30 uur. Twee dagen later, op zaterdag 4 september, ontmoeten beide teams elkaar dan in Bussum. In de Rob Hoffmann Vallei, het thuishonk van HCAW, begint de wedstrijd om 14.00 uur. Zondag wordt wedstrijd drie dan weer in Amsterdam gespeeld, aanvang 14.00 uur. Publiek is bij al deze wedstrijden van harte welkom. Voor de wedstrijden in Amsterdam geldt wel het advies om vooraf (online) een kaartje te kopen.

Indien de serie niet meteen in drie wedstrijden wordt beslist moeten beide ploegen plaatsnemen in de wachtkamer. Vanwege het Europees Kampioenschap, waar het Nederlands Team aan deelneemt, liggen de Play-Offs namelijk tussen 6 en 24 september stil. Indien nodig wordt de serie op zaterdag 25 september hervat met een wedstrijd in Bussum. Als de Best-of-Five tussen L&D Amsterdam en HCAW na die wedstrijd nog geen winnaar kent, vindt er zondag 26 september (in Amsterdam) een allesbeslissende vijfde ontmoeting plaats. De winnaar van deze Best-of-Five plaatst zich voor de Holland Series, de finale om het landskampioenschap. In de andere halve finale nemen Curaçao Neptunus en Twins Oosterhout het tegen elkaar op.

Uit de krant