Afbeelding

Gemeente studeert op 'uitstallingenbeleid' voor winkels

Algemeen

BUSSUM - De gemeente Bussum heeft plannen om volgend jaar strenger te gaan controleren op wat ondernemers allemaal op de stoep zetten. Over het hoe en wanneer wordt nu nagedacht. 

Bussum zou vanaf komende maand strenger gaan controleren of ondernemers reclameborden en rekken wel goed op de stoep zetten, maar heeft toch besloten de controles nog even achterwege te laten.

Het plan van de controles staat nog wel: Bussumse ondernemers die reclameborden, kledingrekken of andere spullen op straat hebben staan, lopen volgend jaar het risico op een boete. De gemeente studeert momenteel op de definitie van 'winkeluitstalling' en op de manier waarop ze winkeliers gaat controleren. Dat laat een woordvoerder weten.

Het verbod op het uitstallen van waren voor winkelpanden staat al langer in de plaatselijke wetgeving, maar de gemeente deed er weinig aan. Twee weken geleden kregen de Bussumse ondernemers een brief van de burgemeester waarin controles op uitstallingen werden aangekondigd. Dat zou deze week starten. Op verzoek van de Bussumse Ondernemersvereniging (BOV), werden de controles uitgesteld tot na de kerstperiode. Deze week besloot het college van B&W echter de controle op naleving van de regels voor uitstallingen te koppelen aan het Centrumplan. Dat plan wordt 7 februari besproken in de gemeenteraad.

Uit de krant