Afbeelding

Gemeente studeert op 'uitstallingenbeleid' voor winkels

Algemeen

BUSSUM - De gemeente Bussum heeft plannen om volgend jaar strenger te gaan controleren op wat ondernemers allemaal op de stoep zetten. Over het hoe en wanneer wordt nu nagedacht. 

Bussum zou vanaf komende maand strenger gaan controleren of ondernemers reclameborden en rekken wel goed op de stoep zetten, maar heeft toch besloten de controles nog even achterwege te laten.

Het plan van de controles staat nog wel: Bussumse ondernemers die reclameborden, kledingrekken of andere spullen op straat hebben staan, lopen volgend jaar het risico op een boete. De gemeente studeert momenteel op de definitie van 'winkeluitstalling' en op de manier waarop ze winkeliers gaat controleren. Dat laat een woordvoerder weten.

Het verbod op het uitstallen van waren voor winkelpanden staat al langer in de plaatselijke wetgeving, maar de gemeente deed er weinig aan. Twee weken geleden kregen de Bussumse ondernemers een brief van de burgemeester waarin controles op uitstallingen werden aangekondigd. Dat zou deze week starten. Op verzoek van de Bussumse Ondernemersvereniging (BOV), werden de controles uitgesteld tot na de kerstperiode. Deze week besloot het college van B&W echter de controle op naleving van de regels voor uitstallingen te koppelen aan het Centrumplan. Dat plan wordt 7 februari besproken in de gemeenteraad.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen gisteren
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Afbeelding
‘Nardinc wijkt uit’ bij Utrechtse Poort Cultureel 3 jul, 16:26
Afbeelding
Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland: ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ Algemeen 3 jul, 16:16
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring De schrijvende buurvrouw van Jan Veth Algemeen 3 jul, 11:30
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief