Foto: Johan van der Geest
Foto: Johan van der Geest

Bussumse sport van het weekend

Algemeen

Reserves SDO bekeren verder

De reserves van SDO hebben het geschopt tot de laatste acht in de jacht om de beker. De voetballers versloegen zondag het sterke OSM'75. Na een knotsgek duel stond er 6-6 op het scorebord, SDO nam de strafschoppen vervolgens beter.

De toeschouwers langs de kant werden getrakteerd op een ware voetbalshow. De voetballers maakten doelpunt na doelpunt. Vlak voor rust stond het al 3-2 door doelpunten van oud-prof Ivar van Dinteren (2x) en Jeroen Harsevoort. Na rust maakte Harsevoort nog eens 3 treffers en ook Michael Pouw scoorde nog. Het probleem van SDO was echter dat OSM'75 net zo vaak scoorde. SDO-doelman Peters speelde vervolgens een hoofdrol in de strafschoppenreeks: de keeper stopte er twee en bracht SDO zo de zege.

BHC/SDS'99 pakt punt tegen koploper

Een knap punt van de handballers van BHC/SDS'99 zondag. De handballers verrasten de doorgaans sterke koploper UDI'96 door met 18-18 van het veld te stappen. Het punt was een cadeautje voor BHC/SDS'99: vooraf had geen enkele speler gerekend op een goed resultaat tegen de afgetekende nummer één. Toch toonden de Bussumers veel vechtlust en pakten brutaal een voorsprong. De koploper leek overdonderd, maar kon voor rust de schade repareren tot 8-8. Na rust had BHC/SDS'99 lang kans op de zege. Vlak voor het slot van het duel kwam de tegenstander toch nog met een dure tegentreffer.

DOC net wat sterker dan De Eemvogels

Er waren zaterdag amper doelpunten, maar spannend was het des te meer voor de korfballers van DOC en De Eemvogels. De Bussumer korfballers waren met 7-6 net te sterk voor de tegenstander. DOC begon voortvarend, maar kon voor rust geen enkele keer weglopen van de tegenstander. De Eemvogels kwam steeds terug. Na rust speelde DOC beter, maar bleef het duel tot de slotseconden spannend. De gepakte voorsprong van de Bussumers was echter voldoende voor de volle zege.

Zaalvoetballers doen goede zaken

De zaalvoetballers van ZVV Jos Geerling hebben vlak voor het weekend goede zaken gedaan tegen Volendam. De Bussumers klommen op naar plaats 5 door de Volendammers met 6-3 aan de kant te zetten. ZVV Jos Geerling startte erg sterk en kon al snel een afgetekende 4-0 voorsprong op het scorebord zetten. De opvallendste speler aan de kant van de Bussumers was Rob Boel. De voetballer speelde sterk en was van grote waarde voor de opbouw van de eerste treffers. Na de rust kwam Volendam nog wat terug, maar het gat was al te groot om te kunnen overbruggen. 

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Brandweer Bussum verwijdert gevaarlijk grote tak boven voetbalveld 112 16 aug, 11:50
Afbeelding
Vandalisme regenboogzebrapad in het centrum van Bussum Algemeen 16 aug, 10:40
Afbeelding
Bruisende romance ‘Licorice Pizza’ draait bij Tindalvilla tijdens opening Bussum Cultureel Cultureel 16 aug, 09:11
Logo
Afbeelding
In Gooise Meren was het dit jaar één keer raak Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten Algemeen 16 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
In GRRU-gesprek met... vrijwilliger Lotte Spijker-Smallenburg ‘Groen maakt gelukkig’ Natuur en Milieu 16 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Einde Tweede Wereldoorlog ook in Hilversum herdacht ‘De verhalen moeten niet alleen verteld blijven worden, maar ook gehoord en begrepen’ Mensen 15 aug, 18:07
Afbeelding
Last onder dwangsom voor bekende fietsendief uit Gooise Meren 112 15 aug, 17:30
Afbeelding
Potje schaken op de Brink in Muiderberg Algemeen 15 aug, 14:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief