Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Leerlingen van PC Hooftschool maken creatieve uitspatting van vakantieherinnering

Algemeen

MUIDEN - Kinderen van de PC Hooftschool hebben zich vandaag onder leiding van beeldend kunstenares en coach Jacqueline Snoek creatief kunnen uitleven.

Onder haar toeziend oog schilderden de leerlingen hun vakantieherinneringen. Snoek vertelde voor aanvang: “Mijn strategie is kort en basaal, want ik heb maar anderhalf uur de tijd. Ik ga uitleggen over achtergrondkleur, de scherpte op voor- en achtergrond en het opzetten met potlood.” Daarnaast liet ze de kinderen in hun schilderij het accent leggen op wat voor hen belangrijk is in hun vakantieherinneringen.

Vrijdagmiddag worden de schilderijen getoond in de Grote Kerk. Voor de kinderen en hun ouders vindt er dan ook - op het einde van hun eerste schoolweek én in het kader van het UIT Festival Muiden - een optreden plaats door Ursula Dütschler (piano en clavecimbel) en verteller Lex Blankensteijn. Hun voorstelling gaat over sprookjes uit Nederland en andere landen.

Tot en met zondag zijn er nog diverse activiteiten in het kader van UIT Festival Muiden. Check www.muidencultureel.nl voor meer informatie hierover.

Uit de krant