Afbeelding
Foto: PR

Play-inn ViJoS laat jong en oud weer kennis maken met muziek

Cultureel

BUSSUM - Show- & Marchingband ViJoS uit Bussum werd het afgelopen anderhalf jaar door de coronacrisis tegengehouden om op volle kracht muziek te maken voor de buurt, maar bovenal les te geven aan al hun (jeugd)leden. “Daarom zijn we des te blijer te melden dat we weer aan de slag gaan en vanaf eind augustus starten met een nieuw fris seizoen”, vertelt een enthousiaste Elise Meeuwissen.

En bij een nieuw seizoen, hoort natuurlijk ook een opening. Daarom organiseert de Bussumse muziekclub op zaterdag 4 september van 14.00 tot 17.00 uur een play-inn. “Een dag waarop iedereen - maar dan ook echt iedereen - welkom is om te kijken of een muziekinstrument iets voor hem of haar is.” 

De drie bands van de vereniging (Jong ViJoS, ViJoS en ViJoS Plus) houden open repetities waar iedereen kan komen kijken en mee mag spelen. Meeuwissen: “Jong of oud, bij ViJoS is dat geen probleem! Al vanaf 6 jaar kan je namelijk lessen volgen bij de club, maar ook als je 60+ bent.” De energieke slagwerkgroep van ViJoS is ook aanwezig en voor de allereerste keer officieel van zich laten horen, evenals de Smallband: de gelegenheidsgroep van de vereniging. “Een bruisende dag vol muziek dus!” 

(Tekst loopt verder onder de foto)

Foto: PR

De gratis workshops variëren van het leren van ritmes op de trommel en de beginselen van blazen op de blokfluit, tot het onder de knie krijgen van bepaalde technieken op een koperblaasinstrument. De workshops worden gegeven door de ervaren en opgeleide instructeurs van ViJoS. “Zo kan direct ervaren worden hoe de ongedwongen en plezierige manier van lesgeven bij ViJoS gaat.” 

Naast het organiseren van leuke activiteiten, behoort ook het vernieuwen van het instructieteam tot de frisse start van ViJoS. De blazers- én fluitsectie van de hoofdband worden dan ook versterkt met twee top instructeurs; Erik van der Heijden (trompet) en Janneke Groesz (fluitist) zijn beide al jaren aan het werk in de muziekindustrie en op het conservatorium afgestudeerd. Groesz - lid van Het Nederlands Blazersensemble -  en Van der Heijden - onder meer muzikaal leider van de Mediacity Bigband uit Hilversum - zullen het  niveau van de huidige muzikanten weer een enorm omhoog tillen. “De play-inn is dus niet alleen een mooie start van een nieuw seizoen, maar ook een mooie manier voor nieuw talent om te ontdekken of muziek maken bij een gezellige, maar ambitieuze club iets voor hem of haar is”, besluit Meeuwissen. 






Uit de krant